Obvestilo o uporabi piškotkov

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Več o tem
Iskalnik po modelih

Novice

Ali ima tvoj skuter blokiran CDI?

19.06.2015

Veliko ljudi nas sprašuje, ali ima njihov skuter blokran CDI, kako naj preverijo ali je CDI blokiran,... Najprej je potrebno pojasniti, zakaj je CDI sploh blokiran.

Treba je vedeti, da imajo le 50cc skuterji blokirane CDI enote. Nismo še slišali, da bi imeli skuterji z večjimi motorji blokirane CDI enote, saj je blokada namenjena predvsem temu, da lahko tak skuter vozi oseba z vozniškim dovoljenjem za skuter v tej kategoriji. Blokiran CDI omejuje maksimalno hitrost skuterja, ki je zakonsko določena na 45 km/h.

Nekoč so bili skuterji, proizvedeni v Evropi, blokirani le mehansko, in sicer z blokado na variomatu, blokado v izpuhu in na uplinjaču. Vgradnja blokiranih CDI enot je postala popularna v zadnjih 10 letih. Blokirane CDI enote so se pojavile po posredovanju Japonske vlade, ki jih je zakonsko uvedla, da bi omejili hitrost skuterjev. Z uvozom japonskih in kitajskih skuterjev na evropski trg se je zadeva v Evropi precej razširila.

Vsekakor pa obstaja enostaven način, kako odblokirati CDI. Enota se preprosto zamenja z neblokirano verzijo, ki je na voljo v naši prodajalni. Sama vgradnja neblokirane CDI enote vam vzame le malo časa, efekt pa je viden takoj. Skuter bo lažje dosegel višje vrtljaje, motor bo bolj zadihal, hitrost ob vožnji pa bo nekoliko večja. O vplivu zamenjave CDI enote na končno hitrost skuterja je zelo težko razpravljati, saj je učinek odvisen od tipa motorja.

Ponudbo CDI enot najdete na tej povezavi -> www.skuterist.si

povratek
Hitri kontakt

+386 51 336 522

Vsak dan od 9h do 17h
Partnerji